Pater Gratia Oriental Art

Impey & Pickwoad 2011

2011127D/E
2011127D/E

Objecten 2011127D/E

 

Dit kinderboek, waarin allerlei kleurige versieringen op Chinees porselein gebruikt zijn voor de illustraties, sluit als vanzelf aan bij de fantasie van kinderen. Het brengt hen in contact met de schoonheid van Chinese kunst en met de symboliek die daar achter schuilt. Culturele werelden worden verbonden door een mooi en origineel verhaal. Velen worstelen met de gedachte hoe wij onze interesse en liefde voor Chinese kunst kunnen doorgeven aan onze kinderen of kleinkinderen. Dit kinderboek is een absolute "must" voor een ieder die graag zijn of haar liefde voor Chinese kunst wenst door te geven aan volgende generaties, generaties die hoogstwaarschijnlijk ooit de objecten zullen beheren welke U gedurende uw leven met veel liefde, aandacht en zorg hebt verzameld.

 

Kinderboek

 

Auteur: Impey, H en K. Pickwoad

 

Titel: Een Kom vol Geluk.

 

Kan echt geluk zomaar gevonden worden? De kleine Chinese jongen Kang staat al meer dan 350 jaar met een verdrietige mond op een Chinese porseleinen vaas afgebeeld. Plotseling wordt hij bevrijd door een magische wind en met zijn wijze stokpaardje als gids begint hij aan een avontuur door de Chinese cultuurgeschiedenis. Onderweg sluiten dieren die geluk brengen zich bij hem aan: Draak, Leeuw-Hond, Olifant, Mandarijneenden en Feng-Huang. De mensen die hij onderweg ontmoet en alles wat hij tijdens zijn reizen leert maken hem duidelijk dat geluk soms wordt gevonden als je dat het minste verwacht...

 

Dit kinderboek, waarin allerlei kleurige versieringen op Chinees porselein gebruikt zijn voor de illustraties, sluit als vanzelf aan bij de fantasie van kinderen. Het brengt hen in contact met de schoonheid van Chinese kunst en met de symboliek die daar achter schuilt. Culturele werelden worden verbonden door een mooi en origineel verhaal.

 

Uitgever: Geldermalsen Publications, Haren, 2011.

 

Details: Geïllustreerde hard cover met kleuren illustraties.

 

Pagina's: 26 pp.

 

ISBN 10: 978-90-72370-06-8

 

Taal: Nederlands.

 

Afmetingen: 285 mm x 285 mm x 10 mm.

 

Prijs: Verkocht. 

 

(copyright in bibliographic data and cover images is held by the publisher or by their respective licensors: all rights reserved)